Вплив композиційного складу на вологопоглинання гідрогелевих плівок на основі (ко)полімерів 2-гідроксіетилметакрилату - Мельник, Ю. Я.; Галишин, О. З.; Прусак, М. М.; Скорохода, В. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено вологопоглинання гідрогелевих плівок на основі рідкоструктурованих (ко)полімерів 2-гідроксіетилметакрилату з полівінілпіролідоном залежно від складу (ко)полімеру і вмісту наповнювача. Визначено оптимальні склади композицій для одержання гідрогелів з підвищеною сорбційною здатністю. The dependence of absorption humidity of hydrogel films based on 2-hydrohyetyl-metacrylate and polyvinylpirrolidone cross-linked (co)polymers on their composition and filler content is investigated. Optimal compositions used for the obtaining of hydrogels of increased sorption ability are defined.
Keywords: 2-гідроксіетилметакрилат; полівінілпіролідон; плівки; волого- поглинання; 2-hydroxyethylmethacrylate; polyvinylpirrolidone; films; absorption humidity