Поняття «класична дитяча література» в німецькому літературознавстві ХХ століття - Гнідець, Уляна (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Дана стаття присвячена теоретичним проблемам класичної дитячої літератури, яка впродовж десятиріч залишається актуальною для дослідників у багатьох країнах. Автор розвиває свої теоретичні міркування з приводу дитячої літератури як високої, класичної.

The present article is devoted to the theoretical problems of children’s literature, which have been for many decades in the sight of researchers from different countries. The author deveiops her theoretical speculations about children’s high classic literature.
Keywords: 800