Забруднення води річки Верещиця пестицидами - Хомко, Н. Ю.; Ковальчук, О. З.; Чайка, О. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015)
До небезпечних речовин антропогенного походження, що надходять у навколишнє середовище, разом з промисловими відходами належать пестициди. Використання пестицидів супроводжується забрудненням хімічними речовинами об’єктів навколишнього середовища: грунтів, води поверхневих та підземних водоймищ, атмосферного повітря, сільськогосподарської сировини, харчових продуктів. Проаналізовано воду ріки Верещиця на рівень забруднення залишками хлорорганічних пестицидів. Hazardous substances of human origin that are getting in the environment include pesticides along with industrial waste. Using pesticides comes amid pollution of the environment, namely soil, surface and underground water reservoirs, air, agricultural raw materials, and foods by chemicals. The article describes the analysis of residues of organochlorine pesticides in the water of Vereshchytsia river.
Keywords: навколишнє середовище; забруднення; пестициди; безпека; environment; pollution; pesticides; safety