Психологічні особливості взаємозв'язку самоефективності та психологічного благополуччя підлітків - Урбан, Анастасія Анатоліївна; Urban, Anastasiia Anatoliivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Магістерська робота на тему «Психологічні особливості взаємозв’язку самоефективності та психологічного благополуччя підлітків» розглядає актуальну тему, оскільки підліткам, які долають свою власну внутрішню кризу в складних життєвих обставинах доводиться проявляти високий рівень особистісної стійкості. В роботі окреслено поняття самоефективності та психологічного благополуччя, а також їх особливостей у підлітковому віці, а також описано та проінтерпретовано дані дослідження психологічних особливостей взаємозв’язку самоефективності та параметрів психологічного благополуччя. Виявлено також взаємозв’язки самоефективності, життєстійкості, життєвих цінностей та сенсожиттєвих орієнтацій особистості.

The master's thesis on the topic "Psychological features of the interconnection between self-efficacy and psychological well-being of adolescents" considers a vital topic, since adolescents overcome their own internal crisis in difficult life circumstances have to show a high level of personal resilience. The paper outlines the concepts of self-efficacy and psychological well-being, as well as their features in adolescence, as well as describes and interprets the data of the study of psychological features of the interconnection between self-efficacy and parameters of psychological well-being. The relationship between self-efficacy, life hardiness, life values and life-sense orientations of the individual has also been revealed. Key words: self-efficacy, life hardiness, life values, life-sense orientations, psychological well-being.
Psychological features of the relationship between self-efficacy and psychological well-being of adolescents
Keywords: 8.053.00.01; самоефективність; життєстійкість; життєві цінності; сенсожиттєві орієнтації; психологічне благополуччя