Адміністративно-правовий захист земельних відносин в умовах ринкової економіки - Остапенко, Олексій; Ostapenko, Oleksiy; Остапенко, Алексей (Видавництво Львівської політехніки)
У статті розглянуто питання, пов’язані з адміністративно-правовим захистом земельних відносин в умовах ринкової економіки. Особливу увагу звернено на необхідність створення окремої глави у Кодексі України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) за назвою “Адміністративні правопорушення, що посягають на земельні відносини”, внесення доповнень до переліку адміністративних стягнень за порушення земельних відносин, закріплення у законодавчому порядку підвідомчості розгляду адміністративних правопорушень у сфері земельних відносин судовими органами України.

The article deals with issues related to the administrative and legal protection of land relations in a market economy. Particular attention was paid to the need to create a separate chapter in the Code of Administrative Offenses under the title “Administrative Offenses Affecting Land Relations”, additions to the list of administrative penalties for violations of land relations, consolidation in the legislative order under the legislative procedure offenses in the field of land relations by the judicial authorities of Ukraine.

В статье рассмотрены вопросы, связанные с административно-правовой защитой земельных отношений в условиях рыночной экономики. Особое внимание обращено на необходимость создания отдельной главы в Кодексе Украины об административных правонарушениях (далее – КУоАП) под названием “Административные правонарушения, посягающие на земельные отношения”, внесения дополнений в перечень административных взысканий за нарушение земельных отношений, закрепления в законодательном порядке подведомственности рассмотрения административных правонарушений в сфере земельных отношений судебными органами Украины.
Administrative and legal protection of land relations in conditions of market economy
Административно-правовая защита земельных отношений в условиях рыночной экономики
Keywords: адміністративно-правовий захист; земельні правові відносини; адміністративні стягнення; підвідомчість; ринкова економіка; administrative and legal protection; land legal relations; administrative penalties; jurisdiction; market economy; административно-правовая защита; земельные правовые отношения; административные взыскания; подведомственность; рыночная экономика; 342.9 (477)