Дослідження резонансних явищ у захищених приміщеннях - Кеньо, Г. В.; Ляшенко, М. О. (Національний університет "Львівська політехніка", 2012)
За допомогою системи фізико-технічного моделювання Comsol Multiphysics 3.5а змодельоване акустичне поле в закритому приміщенні в ділянці низьких частот. Розраховано резонансні частоти змодельованого приміщення та досліджено моди, що їм відповідають. Досліджено закономірності виникнення акустичних резонансів, отримано частотні залежності рівнів звукового тиску в точках розташування джерела та приймача звуку. Using the physical and technical simulation system Comsol Multiphysics 3.5а distribution of acoustic field in the area of low frequencies in a closed room has bin simulated. Resonance frequencies of the simulated room have been calculated and eigenmodes that they represent have been studied. Patterns of acoustic resonances have been investigated. Freqenсy dependence of sound pressure levels at points location of the source and receiver were obtained.
Keywords: акустичне поле; рівняння Гельмгольца; власні частоти; рівень звукового тиску; acoustic field; Helmholtz equation; eigenfrequencies; sound pressure levels