Preconditions and prospects of gas energy hub development in Ukraine towards european integration - Lyulchak, Z. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
The article considers the preconditions of gas energy hub in Ukraine. The classification of gas hubs according to their functional purpose and variants of gas markets models in accordance with the market relations development have been suggested. The peculiarities of Ukrainian underground gas storage system and natural gas consumption in the EU countries as well as the ratification of the Third Energy Package in Ukraine have been researched. The basic features of balancing gas hub have been determined. Розглянуто передумови розвитку газового енергетичного хабу в Україні. Запропоновано класифікацію газових хабів відповідно до їхнього функціонального призначення та варіанти моделей газових ринків країн відповідно до розвитку ринкових відносин. Досліджено особливості системи українських підземних газових сховищ та споживання природного газу у країнах Європейського Союзу, ратифікації Третього енергетичного пакета в Україні. Визначено основні ознаки балансуючого газового хабу.
Передумови та перспективи розвитку газового енергетичного хабу в Україні на шляху до євроінтеграції
Keywords: hub; energy hub; gas hub; gas markets; types of gas hubs; хаб; енергетичний хаб; газовий хаб; газовий ринок; види газових хабів