Дослідження впливу випаровування і конвекції на процес відведення тепла з поверхні пластини - Федасюк, Д. В.; Муха, Т. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Побудовано нелінійну модель процесу теплообміну в плоскій пластині, з поверхні якої в навколишнє середовище розсіюється теплова енергія за рахунок випаровування рідини і конвекції. Нелінійну модель зведено до лінійної. Отримано аналітичний розв’язок лінійної модельної задачі. Здійснено порівняння кількості відведеного тепла за рахунок випаровування та конвекції. The non-linear model of the heat exchange process in a flat plate, which surface dissipates heat due to evaporation of liquid and convection, has been built. The non-linear model has been simplified to the linear model. The analytical solution of the linear model problem has been found. The comparison of the dissipated heat amount due to evaporation and convection has been made.
Keywords: нелінійна модель; теплообмін; випаровування; конвекція; аналітичний розв’язок; nonlinear model; heat exchange; evaporation; convection; analytical solution