Ненормалізовані відношення: історія, концепції та тенденції розвитку. Частина І. Базові поняття, концептуальне моделювання, модель Версо - Григорович, А. Г.; Григорович, В. Г. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Наведено першу частину дослідження, в якому проаналізовано історію, основні концепції та тенденції розвитку ненормалізованих відношень. Розглянуто модель Версо та реляційні операції над ненормалізованими відношеннями. Запропоновано розширення моделі “Сутність-Зв’язок” для випадку складних та вкладених сутностей.

The article is the first part of the research in which the authors analyze history, main conceptions and trends of development of nested relations. There are examined Verso model and relational operations upon nested relations. The authors also propose the extension of Entity-Relationship model for cases of nested entities.
Keywords: 683.1