Розробка моделей і засобів аналізу несучої здатності дюбельного кріплення - Гелетій, В. М.; Гарбузинський, Р. Т.; Панів, П. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Наведено результати дослідження несучої здатності дюбельних кріплень будівельних риштувань, одержані за допомогою комп’ютерного моделювання, основаного на методі кінцевих елементів, лабораторних експериментів і експериментального зразка вимірювального пристрою в місці установки будівельних риштувань. Встановлено, що визначальною причиню втрати несучої здатності дюбельного кріплення будівельних риштувань є руйнування матеріалу будівлі. In article results of research of permissible loads for plugs fastenings of building woods with the help of the computer modeling based on a method of final elements, with the help of laboratory experiments, and with the help of an experimental sample of the made measuring device used in installation sites of building woods are stated. It is established, that the determining reason of loss of bearing ability for plugs fastenings is destruction of a bricklaying in an installation site for plugs.