Проєкт реновації маєткового комплексу під готельно-рекреаційні функції в с. Волове, Львівської обл. - Дан, Василь Васильович; Dan, Vasyl Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Дана бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена проєктуванню сучасного ресторанного комплексу, розташованого в сільській місцевості (с. Волове). В основі проєкту – створення архітектурного та просторового рішення для ресторану, що гармонійно інтегрується в природне середовище з урахуванням місцевих ландшафтних особливостей. Частково передбачено реконструкцію існуючої господарської будівлі (стодоли), що дозволяє зберегти автентичний характер місцевої забудови. Комплекс включає у себе ресторани, багатофункційні зали, клуб, альтанки біля озера, площі різного призначення, паркінг. Під час проєктування особливу увагу приділено ефективному просторовому зонуванню та архітектурній формі будівлі, що відповідає контексту навколишнього середовища. агалом, комплекс органічно взаємодіє з природним оточенням: продумане розміщення й орієнтація будівлі на ділянці, використання відкритих терас і панорамного скління дозволяють максимально використати особливості природного ландшафту та створити гармонійний, функціональний простір для відвідувачів. Проєкт орієнтований на створення якісного простору для відпочинку, подій і гастрономії в природному середовищі. Основна увага приділяється адаптації існуючих будівель до сучасних функцій, естетиці мінімалізму, а також комфорту гостей — як місцевих мешканців, так і туристів.

This bachelor’s qualification project is dedicated to the design of a modern restaurant complex located in a rural setting (village of Volove). The concept is based on creating an architectural and spatial solution for a restaurant that harmoniously integrates into the natural environment while considering the local landscape features. The project partially involves the reconstruction of an existing agricultural building (a barn), which allows the preservation of the authentic character of the local development. The complex includes restaurants, multifunctional halls, a club, pavilions by the lake, various outdoor areas, and a parking facility. During the design process, special attention was given to efficient spatial zoning and the architectural form of the building that corresponds to the environmental context. Overall, the complex interacts organically with its natural surroundings: the thoughtful placement and orientation of the building on the site, the use of open terraces and panoramic glazing make the most of the landscape’s features, creating a harmonious and functional space for visitors. The project is focused on creating a high-quality environment for leisure, events, and gastronomy within a natural setting. Special attention is given to the adaptation of existing structures for modern functions, to minimalist aesthetics, and to the comfort of guests — both local residents and tourists.
Project of renovation of the estate complex for hotel and recreational functions in Volove village, Lviv region
Keywords: 6.191.00.00; ресторанний комплекс; просторове зонування; архітектурна форма; трансформація простору; restaurant complex; spatial zoning; architectural form; space transformation