Концепція розрахунку напружень навколо двох кругових отворів, з’єднаних тріщиною на етапі реконструкції складних технічних систем - Пономаренко, О.; Білоус, Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Наведено розв'язок задачі теорії пружності про концентрацію напружень в нескінченній пластині з двома круговими отворами, з’єднаними тріщиною, при розтягу під довільним кутом лінії центрів отворів. Розв'язок представлено в біполярних координатах з використанням функції напружень Ері.

Conception calculate stress around two circular holes, which are connected by crack to the duration of stage reconstruction complicated technical systems.
Keywords: 539.301