Удосконалення технології роботи сортувальної станції Л у зв’язку зі збільшенням кількості поїздів, що надходять у переробку - Бойко, Діана Андріївна; Boiko, Diana Andriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Ефективне виконання вантажних перевезень залізничним транспортом залежить від багатьох факторів. Оптимізація маршрутів слідування, безперебійна робота підрозділів Укрзалізниці, а також удосконалення інфраструктури сприяють збільшенню якості перевезень, а також мінімізують витрати на перевезення. Велике значення тут відіграють сортувальні станції, оскільки вони безпосередньо задіяні у формуванні поїздів різних типів та впливають на час доставки вантажу до адресата. Сортувальні станції призначені для розформування та формування поїздів різних категорій. Злагодженість та продуктивність роботи залежить від функціонування залізниці та її мережі в цілому. Робота сортувальних станцій повинна забезпечити схоронність вантажу враховуючи його тип,умови перевезення, фізичні та хімічні властивості при мінімальних простоях рухомого складу з дотриманням нормативних якісних показниках використання. Прискорення обігу вагонів та скорочення тривалості перебування вагонів на сортувальних станціях зменшує час доставки вантажів і сприяє задоволенню потреб користувачів та операторів перевезень[1]. Саме удосконалення конструкції станції та технічного оснащення забезпечує безперебійну та результативну роботу сортувальної станції та всіх її складових. Об’єкт дослідження – система прибуття сортувальної станції Л. Мета роботи: забезпечити ефективну роботу сортувальної станції Л в умовах збільшення кількості поїздів, які прибувають у розформування.

The effective implementation of freight transportation by rail depends on many factors. Optimization of routes, uninterrupted operation of Ukrzaliznytsia divisions, as well as infrastructure improvements contribute to increasing the quality of transportation and minimizing transportation costs. Sorting stations are of great importance here, as they are directly involved in the formation of trains of various types and affect the time of delivery of cargo to the destination. Sorting stations are designed to disband and form trains of various categories. Their coherence and productivity depend on the functioning of the railway and its network as a whole. Sorting stations must ensure the safety of the cargo, taking into account its type, transportation conditions, and physical and chemical properties, with minimal downtime of rolling stock in compliance with regulatory quality indicators of the use of rolling stocks. Accelerating wagon turnover and reducing the duration of wagons' stays at marshaling yards reduces cargo delivery time and helps meet the needs of users and transport operators.[1] Improving station design and technical equipment ensures the smooth and efficient operation of the marshaling yard and all its components. Study object: arrival system of sorting station L . Goal of research: to ensure the efficient operation of station L in the conditions of an increase in the number of trains that are accepted for disbandment.
Improvement of the operation technology of the classification yard L in connection with the increase in the number of trains yard operation
Keywords: 6.275.02.04; сортувальна станція; приймальний парк; конструкція станції; технічне оснащення станція; формування поїздів; sorting station; reception park; station design; technical equipment of the station; formation of trains