Архітектура доби історизму на землях Австро-Угорської монархії кін. ХІХ - поч. ХХ ст. порівняння планування великих міст - Богданова, Ю. Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуто загальні тенденції архітектури періоду історизму, а також принципи планування міст Австро-Угорської монархії: Відня, Будапешта, Ужгорода кін. ХІХ - поч. ХХ ст.. Проведений їх порівняльний аналіз, виявлені принципи формування архітектури кожного з них.