Метод видобування знань з текстових документів - Вовнянка, Р. В.; Досин, Д. Г.; Ковалевич, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Запропоновано метод, алгоритм і засоби для виділення знань з природномовного тексту. Показано, що такий алгоритм має бути багатоетапним і містити ієрархічну кількарівневу процедуру розпізнавання понять, зв’язків, предикатів та правил, які в результаті вносяться до онтології. In the paper a method an algorithm and tools for selection of knowledge from a text document are suggested. It is shown that this algorithm has to be multistage and involve hierarchical procedure of concepts recognition of relations, predicates and rules which are introduced into the resulting ontology.
Data mining from text documents
Keywords: ontology; learning ontology; intelligent agent; knowledge base; text document; онтологія; навчання онтологій; інтелектуальний агент; база знаннь; текстовий документ