Перспективи розвитку метрологічного забезпечення вимірювань площинного кута в галузі геодезії - Самойленко, О.; Заєць, В.; Кукарека, Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Коротко описана конструкція і технічні можливості Установки автоколімаційної для перевірки нівелірів і теодолітів (АУПНТ). Запропоновано вирішення проблеми її перевірки, а також автоматизації перевірки теодолітів, тахеометрів, нівелірів, зокрема лазерних, за допомогою розробленої Укрметстандартом Установки автоматизованого контролю і відтворення горизонтальної візирної осі (УКВГ) на основі портативного високоточного фотоелектричного автоколіматора та електронного рівня. Кратко описана конструкция и технические возможности Установки автоколлимационной для поверки нивелиров и теодолитов (АУПНТ). Предложено решение проблемы ее поверки, а также проблемы автоматизации поверки теодолитов, тахеометров, нивелиров, в том числе лазерных, при помощи разработанной Укрметртестстандартом Установки автоматизированного контроля и воспроизведения горизонтальной визирной оси (УКВГ) на основе портативных высокоточных фотоэлектрического автоколлиматора и электронного уровня. This article deals with short description construction and technical opportunity of Autocollimation Plant for Calibration Levels and Theodolites (APCLT). The problems connected with its checking and automation of checking theodolites, tachymeters and levels can be solved with the help of Plant for Automated Control and Reproduction Horizontal Axes of Sight on the base of portative precise photoelectric autocollimator and electronic level developed by Ukrmetrteststandard
Перспективы развития метрологического обеспечения измерений плоского угла в области геодезии
Future development metrological provision of plane angle measurement in the sphere of geodesy