Важка бомбардувальна авіація у складі війсково-повітряних сил України (1991-2001рр.) - Харук, А. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто історію розвитку важких бомбардувальних частин ВПС України. Досліджений процес їх скорочення відповідно до міжнародних угод та місце в структурі сучасних Збройних Сил. In this article the history the heavy bombardment unit of Ukrainian AF and it place in the structure of Armed Forces is described. The process of their reduction according to the international agreements is discovered.