Властивості вібраторно-смужкового елемента зв’язку ліній передачі НВЧ - Захарія, Й. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
За допомогою числового електродинамічного аналізу підтверджено, що вибором геометричних параметрів вібраторно-смужкового елемента зв’язку ліній передачі можна встановлювати вхідний реактанс, заданий у порівняно широких межах. Крім того, залежність вхідного реактансу має майже лінійний характер в широкій смузі робочих хвиль, що також сприяє розширенню смуги узгодженості вузлів з’єднань ліній на таких елементах зв’язку. It is by simplified numerical electrodynamic analysis confirmed, that by choice of vibrator-strip juction element (waveguide exciter) geometrical sizes it is possible in relative broad range the given input reactance to establish. Moreover, the dependence of junction element input reactance from wavelength is nearly linear, what the widening of matching band for junction (transducer) with such junction element provide.
Keywords: елемент зв’язку; лінія передачі; juction element; transmission line