Паливовитратна характеристика автомобіля на режимах сповільнення з одночасним перемиканням передач - Гащук, П. М.; Пельо, Р. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Проаналізовано перехідний процес у двигуні при автоматичному перемиканні передач в механічній трансмісії автомобіля. Обгрунтовано програму роботи фрикціонів з огляду на паливоощадність та дотримання заданої прорами сповільнення автомобіля. The transients in the engine are parsed at an automatic gear-shifting of a transmission of the automobile. Are justified timing and durations of gear-shiftings from the point of view of maintenance of the given program of motion of the automobile and least propellant consumption.