Застосування формальних граматик у моделюванні інформаційно-технологічного супроводу інклюзивного навчання осіб з особливими потребами - Пасічник, В. В.; Шестакевич, Т. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
У статті досліджено освітні процеси інклюзивного навчання осіб з особливими потребами. Розроблено методологічні основи формування комплексу інформаційних технологій супроводу набуття освіти особами з особливими потребами. Запропоновано модель інформаційно-технологічного супроводу набуття освіти особою з особливими потребами. The article deals with inclusive educational processes for persons with special needs. The methodological basis for the formation of IT-support of inclusive education for persons with special needs was suggested. The IT-support model of education of persons with special needs was proposed.
Keywords: інклюзивна освіта; інформаційно-технологічний супровід; набуття освіти; особа з особливими потребами; контекстно-залежна граматика; inclusive education; IT support; education for persons with special needs; context-sensitive grammar