Роль, місце і значення львівського телебачення 2022-2024 рр. в системі засобів масової комунікації - Хоменко, Єлизавета Ярославівна; Khomenko, Yelyzaveta Yaroslavivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Важливим соціальним інститутом та елементом культури громадянського суспільства України, що формують колективне мислення є регіональне телебачення. Першочерговими завданнями для них є збереження історичної свідомості та етнічних особливостей населення регіону, вироблення образу Малої Вітчизни, який продовжуватиме загальнонаціональні ідеї. Інтенсивний розвиток інформаційних та комп’ютерних технологій, зростання ролі медіакультури у суспільному житті докорінно впливає на свідомість людей. Поряд із функціонуванням традиційного ефірного в наш час на Львівщині діє ще й Інтернет-телебачення, що формує суспільну свідомість, культуру, цінності. Тема дипломної бакалаврської роботи – «Роль, місце, значення львівського телебачення 2022-2024 рр. в системі засобів масової комунікації». Перший розділ містить загальну характеристику регіонального Львівського телебачення. Осмислено функції та значення новинних львівських телепередач для розвитку регіонального інформаційного простору. Другий розділ розкриває особливості тематичних передач Львівського телебачення, їх Інтернет-ЗМІ та як змінювалася тематика передач на телебаченні, сайтах та YouTube-каналах цих ЗМІ. Показано взаємозв'язок між телепередачами і контентом Інтернет-ЗМІ, інтереси та очікування глядачів. Третій розділ присвячений специфіці видів журналістських публіцистичних жанрів Львівського телебачення та їх Інтернет-ЗМІ. Розкрито зміст, виявлено види журналістських жанрів на телебаченні та онлайн-платформах. Представлений аналіз публіцистичних жанрів на телебаченні та інтернет-ЗМІ у вигляді таблиці (с.37), на матеріалах аналізу жанрів на прикладі ТРК «Перший Західний» та «ZAHID.NET». Бакалаврська кваліфікаційна робота ґрунтується на аналізі конкретних прикладів передач львівських телеканалів та на платформах їх Інтернет-ресурсів. У висновках проаналізовані результати роботи.

An important social institution and element of civil society culture that form collective thinking in the localities are regional media. The primary tasks for them are to preserve the historical consciousness and ethnic characteristics of the population of the region, to develop an image of the Small Fatherland, which will continue national ideas. The intensive development of information and computer technologies, the growth of the role of media culture in public life fundamentally affects people's consciousness. Along with the functioning of traditional means of information transmission - newspapers, radio, television, new forms of communication and dissemination of information, in particular Internet technologies, form public consciousness, culture, values. The bachelor's thesis is devoted to the role, place, significance of Lviv television 2022-2024 in the system of mass communication. The first section describes the general characteristics of regional media, namely Lviv. Also the importance of news media for the development of the regional information space and their functions. The second section describes the features of thematic programs of Lviv Television and their Internet media, how the topics of publications and programs on television, websites and YouTube channels of the media have changed. The relationship between television programs and content in the Internet media, the interests and expectations of viewers. The third section is devoted to the specifics of the types of journalistic journalistic genres of Lviv Television and their Internet media. It describes which journalistic genres are used on television and online platforms. An analysis of journalistic genres on television and Internet media is presented in the form of a table (p. 37), as well as an analysis of genres using the example of TRK "Pershy Zakhidny" and "ZAHID.NET". The work is based on the analysis of specific examples of programs of Lviv TV channels and related Internet resources. The conclusions analyze the results of the work. Key words: Lviv television, news programs, mass communication, journalism.
The role, place and significance of Lviv television in 2022-2024 in the system of mass communication
Keywords: 6.061.00.00; львівське телебачення; новинні передачі; масова комунікація; публіцистика