Kinetic description of ion transport in the system “ionic solution – porous environment” - Токарчук, Михайло Васильович; Tokarchuk, M. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Для опису процесів переносу іонів у системіі “iонний розчин – пористе середовище” застосовано кінетичний підхід, що базується на модифікованому ланцюжку рівнянь ББГКІ для нерівноважних функцій розподілу частинок. Отримано узагальнене кінетичне рівняння ревізованої теорії Енскога–Власова–Ландау для нерівноважної функції розподілу іонів у моделі заряджених твердих сфер з врахуванням короткодіючих притягальних взаємодій для системи “іонний розчин – пористе середовище”.

A kinetic approach based on a modified chain of BBGKI equations for nonequilibrium particle distribution functions was used to describe the ion transfer processes in the ionic solution – porous medium system. A generalized kinetic equation of the revised Enskog–Vlasov–Landau theory for the nonequilibrium ion distribution function in the model of charged solid spheres is obtained, taking into account attractive short-range interactions for the ionic solution – porous medium system.
Кінетичний опис іонного транспорту у системі “іонний розчин – пористе середовище”
Keywords: кінетичні рівняння; нерівноважний статистичний оператор; функція розподілу; іонний розчин – пористе середовище; kinetic equations; non-equilibrium statistical operator; distribution function; ionic solution – porous medium system