Архітектурно-планувальні та соціальні принципи формування центрів вищої богословської освіти УГКЦ в Україні - Проскуряков, В. І.; Стоцько, Р. З. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Відродження і розвиток Української Греко-Католицької Церкви сприяє станов- ленню духовних освітніх закладів для задоволення потреб Церкви в молодих священи- чих кадрах. Важливо в цей період сформувати оптимальну духовно-освітню структуру нового типу, яка б максимально ефективно виконувала функції як богословської освіти, так і забезпечення духовного та побутового життя її вихованців.