Оптимальні моделі індексопослідовних файлів баз даних для багатопроцесорних систем - Обухівський, Роман; Цегелик, Григорій (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розв’язана задача визначення параметрів оптимальної організації багаторівневих індексопослідовних файлів БД, що зберігаються в зовнішній пам’яті багатопроцесорних ЕОМ, у випадку використання паралельного пошуку для рівномірного закону розподілу ймовірностей звертання до записів.
Keywords: бази даних; індексопослідовні файли; оптимізація; багатопроцесорні системи