Оцінювання надійності паралельних обчислювальних систем під час виконання заданого комплексу взаємопов’язаних робіт - Клушин, Ю. С.; Klushyn, Y. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Під час проектування паралельної обчислювальної системи для виконання заданого комплексу взаємопов’язаних робіт важливою характеристикою є її надійність. Але крім основних показників надійності обчислювальної системи, забезпечених технічними засобами, існує ще показник надійності системи, який оцінює придатність паралельної обчислювальної системи до вирішення конкретних задач за визначений час. Це оцінювання безпосередньо пов’язане з ефективністю використання обчислювальних систем.

When designing a parallel computing system for completing a given set of interactions, the robot is an important characteristic of social security. As well as the basic indicators of the higher number of computing systems, to protect yourself from technical problems, the main indicator of the higher value of the system is to assess the accuracy of the parallel calculation system of specific tasks. Tsya otsinka seamlessly due to the effectiveness of vikoristannya obzumyudlyavnyh systems.
Assessment of reliability of parallel computer systems at performance of the chosen complex of related works
Keywords: паралельні обчислювальні системи; комплекс взаємопов’язаних робіт; пряме стохастичне моделювання; марківський процес; функція розподілу випадкової величини; надійність системи; відмова; parallel computing systems; complex of interconnected works; direct stochastic modeling; Markov process; function of distribution of random variable; system reliability; failure; 004.021; 004.383