Легеза, Д. Г.2013-07-102013-07-102010Легеза Д. Г. Процес розвитку виробництва органічної продукції в Україні / Д. Г. Легеза // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2010. – № 683 : Проблеми економіки та управління. – С. 99–104. – Бібліографія: 4 назви.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/20290Висвітлено світовий підхід щодо визначення категорії органічної продукції. Проаналізовано виробництво органічної продукції у провідних країнах Європи. Розкрито особливості органічного виробництва в Україні. Наведено переваги та недоліки впровадження органічного виробництва у сільськогосподарських підприємствах. Розроблено модель суб’єктів органічного руху на перспективу. Запропоновано подальші дії щодо поліпшення процесу органічного виробництва для виробників, регіональних центрів та держави. The world approach of organic products identification is highlighted in the article. Organic production in leading European countries is analyzed. The author reveals features for organic production in Ukraine. Advantages and disadvantages of implementing organic production in farms are followed. Author develops model organic movement actors for the future. Further action of organic production improving for producers, regional centers and state is proposed.uaорганічна продукціяпродукціязроблена із органічних інгредієнтівконсервація земельсуб’єкти органічного рухурегіональний центр органічного виробництвасуб’єкти сертифікації продукціїorganic productmade with organic ingredientsland conservationorganic development actorsregional center of organic productionproduct certification actorПроцес розвитку виробництва органічної продукції в УкраїніArticle