Синтез нових типів сульфуровмісних похідних моносахаридів - Кінаш, Н. І.; Гевусь, О. І.; Долинська, Л. В.; Скібіцький, Р. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Синтезовано нові сахаридовмісні тіосульфоестери на основі сполуки природного походження – гліцидилгалактози. Методики синтезу сахаридовмісних тіоестерів аренсульфонових кислот розроблено та відпрацьовано на основі модельної сполуки – 2-бутоксиметилтіїрану.The novel sugar-containing thiosulfoesters were prepared from the natural compound – glycidylgalactose. The synthesis techniques of arylsulfonic acids sugar-containing thioesters were developed and worked out on the basis of the model compound – 2-butoxymethylthiirane.
Keywords: сахарид; тіірани; синтез; тіосульфоестери; властивості; методики; saccharide; thiiranes; synthtesis; thiosulfoesters; properties; techniques