Коефіцієнт групування в каналах з незалежними та залежними помилками - Захарченко, Вадим (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Запропоновано модель нестаціонарного каналу зв’язку. Досліджено імовірності помилок блоків даних залежно від їх довжини, а також імовірності помилок даних для нестаціонарних каналів з врахуванням групування помилок. Nonstationary channel model is proposed. Data blocks errors probability dependent of it length are investigated, so as data errors probability of nonstationary channels taking into account errors grouping.