Формування конкурентного середовища сільськогосподарських підприємств України - Білоусько, Т. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто питання сутності конкурентного середовища, особливості його формування в аграрній сфері. Зазначено фактори та чинники, що обумовлюють розвиток конкурентного середовища. Проаналізовано стан ринку досконалої конкуренції аграрних підприємств України та вплив на нього розвитку агрохолдингових структур. Окреслено головні проблеми в формуванні конкурентного середовища та пріоритетних напрямків вдосконалення системи управління його розвитком. The questions of environment competition essence, features of it formation in an agrarian sphere are considered in the article. Factors and conditions which cause development of environment competition had marked. A market condition of Ukrainian agrarian enterprises perfect competition and influence on it of agroholding structures development had analyzed. Main problems in formation of environment competition and priority directions of control system perfection by his development had outlined.
Formation of the Ukrainian agricultural enterprises environment competition
Keywords: конкуренція; конкурентоспроможність; конкурентне середовище; макросередовище; мікросередовище; управління; сільськогосподарські підприємства; агрохолдинги; ринок; competition; competitiveness; environment competition; macroenvironment; microenvironment; management; agricultural enterprises; agroholdings; market