Статистичний аналіз тестових завдань із застосуванням сучасних математичних моделей - Алєксєєва, І.; Гайдей, І.; Диховичний, О.; Коновалова, Н.; Федорова, Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Проведено апробацію системи тестових завдань з курсу загальної фізики. За одержаними даними проведено статистичний аналіз і здійснена корекція завдань тестів. Порівняння даних тестування та іспиту у традиційній формі дозволило зробити висновок про адекватність оцінювання знань студентів за допомогою тестів. Approbation of the system of test tasks is conducted from the course of general physics. From got data a statistical analysis is conducted and the correction of tasks of tests is carried out. Comparisons given of testing and examination in a traditional form allowed to draw a conclusion about adequacy of evaluation of knowledges of students by tests.
Keywords: тестові завдання; латентні параметри; моделі Раша; Item Analysis; IRT; Rasch models