Соціальні передумови формування планувальної структури квартир некомерційного житла - Гнесь, І. П.; Гнат, Г. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Вирішення проблем проектування соціального житла в Україні є неможливе без аналізу основних чинників, які впливають на комфортність проживання, вивчення головних недоліків існуючих квартир і вимог мешканців до сучасних квартир в державному житловому будівництві. В статті аналізуються результати соціологічних досліджень житла з метою оптимізації параметрів і планування квартир загалом і окремих функціональних зон приміщень. Resolving the problem of social apartments design in Ukraine is impossible without complex analysis of the main attributes that influence the residence comfortability, major disadvantages and requirements to modern apartments design for the state building. The article analyzes results of the social housing prospective customers’ survey as well as provides analysis of the actual sizing and planning requirements to the apartment living space organization.