Формування внутрішньої ціни продукції за мультиплікативною та адитивною системами ціноутворення - Загорецька О. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Проаналізовано традиційні методики ціноутворення, вказано на їхні переваги та недоліки. Розглянуто проблеми утворення механізму визначення ціни пропозиції, її планування і регулювання, формування механізму розподілу її складових елементів – умовно-постійних (непрямих) витрат і прибутку – між окремими виробами. Запропоновано мультиплікативну і адитивну схеми ціноутворення, які можна застосувати для прийняття рішень у практичній діяльності, оскільки це є основним завданням наукових методів. The analysis of existent traditional methods of pricing is conducted, indicated on their advantages and failings. The problems of formation of mechanism of determination of supply, its planning and adjusting, forming of mechanism of distributing of its component elements price are considered – de bene esse-indirect (indirect) costs and income – between separate wares. It is offered myltiplikativ and adutuv of chart of pricing which can be applied for acceptance of decisions in practical activity, as it is the basic task of scientific methods.