Страхування техногенних збитків – новий сегмент на ринку екологічного страхування в Україні - Бублик, М. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2009)
Досліджено ринок страхових послуг, проблеми його удосконалення, вивчено стан ринку екологічного страхування, запропоновано з метою повного відшкодування техногенних збитків формувати систему страхування від надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Обґрунтовано економічну вигоду від впровадження нового виду страхової послуги. In the paper market of insurance services and market of ecological insurance condition are investigated. It is suggested with the purpose of complete reimbursement of technogenic losses to form the system of ensuring against the extraordinary situations of technogenic character. Grounded economic value from introduction of new type of insurance favor.
Keywords: ринок страхових послуг; надзвичайні ситуації; market of insurance services; extraordinary situations