Змішувач основних компонентів природного газу для метрологічної перевірки хроматографів - Теплюх, З. М.; Ділай, І. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
Описаний змішувач побудований на дроселях з кратними значеннями газодина- мічних опорів (провідностей) і призначений, зокрема, для градуювання і метрологічної перевірки хроматографів у системі контролю якості природного газу і визначення витрати (кількості) отриманої (відпущеної) з газом енергії. Описана також методика визначення впливу супутніх компонентів на вихідний сигнал аналізатора складу газу за допомогою цього змішувача. The described mixer is build on the capillaries with divisible values of gas-dynamical resistances and is assigned, specifically, for chromatograph’s calibration and metrological testing in system of natural gas quality control and flow rate (quantity) determination energy received with gas. The methods of determination attendant components influence on outlet signal of gas composition analyzer by that mixer is also described.