Математична модель похибки вимірювальних каналів реактивної потужності високовольтних електроенергетичних об’єктів - Яковлєва, І. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розроблена математична модель похибки високовольтного вимірювального каналу реактивної потужності, яка враховує вплив на величину похибки конфігурації каналу, індивідуальних метрологічних характеристик засобів вимірювань, робочих умов вимірювань і режиму роботи електричної мережі. The mathematical model of error of high-voltage measuring channel of reactive power, which takes into account influence of channel’s configuration, individual metrological performances of measuring devices, measuring operating conditions and the electric network mode on value of error, is developed.