Синтез нулів у діаграмі спрямованості фероелектричної антенної решітки - Ящишин, Євген (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
У роботі представлений новий метод синтезу нулів у діаграмі спрямованості антенної решітки без необхідності використання фазообертачів і аттенюаторів. Представлена концепція базується на використанні фероелектричних випромінювачів, керовані (електрично) діаграми спрямованості яких використовуються під час синтезу нулів у діаграмі спрамованості антенної решітки. In this paper, new method of null pattern synthesis of antenna arrays without phase shifters and attenuators has been presented. This concept is based on utilizing voltage-controlled ferroelectric array, where variable pattern of each antenna element is used to synthesize array pattern.