Кореляційні опціони та іноземні цінні папери - Іващук, Н. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглянуто сутність кореляційних опціонів та їхні відмінності від стандартних опціонів. Охарактеризовано деякі різновиди кореляційних опціонів, зокрема, опціони на іноземні акції, опціони на валютний курс, пов’язаний з акцією, та опціони типу quanto, які ще називають кількісно пристосованими опціонами. Описано функції виплати за цими деривативами та способи визначення їхньої опціонної премії, як для іноземних, так і для вітчизняних інвесторів. Також розглянуто фактори, які можуть мати вплив на ціни цих опціонів. In article the essence of correlation options and their differences from standard options is considered. Some versions of correlation options, namely, foreign equity options, equitylinked foreign exchange options, quantity-adjusting options are characterized. Functions of payment on these derivatives and ways of calculation of their option premium as for foreign, and domestic investors are described. In work factors which can have influence on the prices of these options also are considered.