Забезпечення виконання договірних зобов’язань у системі бухгалтерського обліку - Акіншина, О. В.; Плотніченко, І. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Розглянуто питання вибору заходів, покликаних стимулювати дотримання договірної дисципліни. Враховуючи особливості правовідносин договірних забезпечень, визначено специфіку їхнього відображення в бухгалтерському обліку. Запропоновано узагальнену класифікацію рахунків для відображення в обліку операцій з використанням забезпечувальних обтяжень. The issue of selecting the measures to stimulate contract implementation is under consideration. Taking into account the peculiarities the legal regulation of contract implementation, the particular features of its representation in accounting are defined. All the necessary accounts to show the representation in accounting are presented.