Вдосконалення алгоритму оптимізації для ідентифікації параметрів макромоделей електромеханічних систем - Стахів, П. Г.; Козак, Ю. Я.; Селепина, Й. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Запропоновано метод пришвидшення оптимізації для математичних макромоделей складних електромеханічних систем. Показано, що використання цього алгоритму зменшує кількість розрахунків та затрат часу на знаходження невідомих коефіцієнтів макромоделей. In this article the accelerate optimization method of mathematical macromodels for difficult electromechanical systems is presented. It is shown that using this algorithm reduces the amount of calculations and expenses of time to find the unknown coefficients of macromodels.
Keywords: оптимізація; математична макромодель; розрахунки і затрати часу; optimization; mathematical macromodel; calculations and expenses of time