Люльчак, З. С.Вишньовська, Х. М.2012-08-232012-08-232011Люльчак З. С. Кластеризація – спосіб підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств агропромислового комплексу та галузі, загалом / З. С. Люльчак, Х. М. Вишньовська // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2011. – № 720 : Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – С. 168–196. – Бібліографія: 9 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/13856Наведено визначення поняття “кластер” та його структурної побудови відповідно до специфіки агропромислового комплексу. Розглянуто принципові цілі і передумови, а також принципи впровадження кластерного підходу у функціонування як вітчизняних, так і закодонних агропромислових підприємств. У запропонованих рішеннях визначені переваги та недоліки, труднощі у кластеризації підприємств, які зумовлені наявним станом підприємств цього сектора економіки, а також суспільними передумовами. The definition of “cluster” and its structural construction is perpesented in accordance with the specific of agriculture. The principles and objectives of the prerequisitesand principals of implementation of cluster approach in the functioning of both domestic and foreign agricultural enterprises. In the proposed solutionsidentified both advantages and disadvantages, difficulties in clustering companies that caused the existing state enterprises of this sector of the economy and social prerequisites.uaкластеркластеризаціякластерний підхідкластерна модельструктура кластера в агропромисловому комплексіclusterclusteringcluster approachcluster modelthe cluster structure in agricultureКластеризація – спосіб підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств агропромислового комплексу та галузі, загаломClustering as the way to improve competitiveness of domestic enterprises and agriculture industry in generalArticle