Голодомор 1932–1933 рр. в Україні і Миколаївщина: історіографія проблеми - Шкварець, В. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Досить стисло описана проблема голодомору 1932–1933 рр. в Україні та в її такому значному регіоні, як Миколаївщина. Основна увага приділяється історіографічному огляду джерел українських фахівців, а також далекого та близького зарубіжжя, критично аналізуються їхні освітні дослідження та публікації.