Biocorrosion of metal sewage treatment constructions and its inhibition with pyridinium chlorides - Bondar, Olena; Kurmakova, Iryna; Polevichenko, Sergey; Demchenko, Nataliya (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
На металевих конструкціях очисних споруд (м. Чернігів, Україна) формується біоплівка, яка є корозійно небезпечною за чисельністю сульфатвідновлювальних бактерій (107 кл/см2). Показано, що хлориди піридинію за концентрації 0,5 г/л внаслідок впливу на сульфатредукуючу активність мікроорганізмів забезпечують до 98,7 % захисту сталі Ст3пс при корозії ініційованої культурою бактерій виділеною з біоплівки.

On the metal sewage treatment constructions (Chernihiv, Ukraine) a biofilm is formed, which is corrosive because of the number of sulfate-reducing bacteria (107 cell/cm2). By affecting sulfate-reducing activity of microorganisms, pyridinium chlorides at the concentration of 0.5 g/l were revealed to provide St3ps steel inhibition efficiency of up to 98.7 % under the corrosion caused by biofilm bacteria.
Біокорозія металевих конструкцій очисних споруд та її інгібування хлоридами піридинію
Keywords: біокорозія; сульфатвідновлювальні бак- терії; хлориди піридинію; інгібітори; biocorrosion; sulfate-reducing bacteria; pyridinium chloride; inhibitors