Можливості використання QGIS для аналізу соціально-економічного розвитку німецьких колоній Молочної (ХІХ - початок ХХ ст.) - Крилова, Алла; Krylova, Alla (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Розкрито можливості моделювання соціальноекономічного розвитку німецьких колоній Пришибскої волості в системі QGIS. Даний аналіз розглядається як основа ГІС-атласу всього компексу німецьких поседень Південної України.

A set of geographic and statistical data on the history of the development of the German colonies of Molochna is analyzed using QGIS. The main attention is paid to the geographical location of settlements, analysis of population statistics and land use.
QGIS possibilities for analysis of social and economic development of german colonies in Molochna (XIX - beginning XX century)
Keywords: QGIS; німці; Молочна; картографічні дані; статистика; QGIS; Germans; Molochna; cartographic sources; statistics; 528.921