Оцінювання комфортності умов руху пішоходів - Житенко, О. В.; Приходько, В. Е.; Zhytenko, O.; Prykhod’ko, V. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Міська транспортна система не може існувати без інфраструктури для пішоходів. Потреби пішоходів потрібно враховувати під час проектування нових доріг або реконструкції вже існуючих доріг. У багатьох містах України є багато проблем, пов’язаних з тротуарами та іншими елементами пішохідних об'єктів, тому їх необхідно оцінити і переобладнати за потреби. Основою цього дослідження є аналіз та застосування методів оцінювання рівня комфорту пішоходів, які успішно використовуються у світовій практиці.

Urban transport system can not exist without the infrastructure for pedestrians. The needs of pedestrians should be considered when designing new roads or reconstruction of existing roads. Unfortunately, in many cities of Ukraine have many problems related to sidewalks and other items pedestrian facilities, so they must be evaluated and reconstructured if necessary. The focus of this study is to show the existing methods of assessing the level of comfort of pedestrians successfully used worldwide.
Study of comfort pedestrian traffic conditions
Keywords: тротуари; пішохідний комфорт; рівень обслуговування; методи оцінювання; якісні фактори; sidewalks; pedestrian comfort; level of service; evaluation methods; qualitative factors; 656.025