Цілеспрямований пошук перспективних антимікробних та антивірусних субстанцій серед S-естерів 4-ациламінобензентіосульфокислот - Копак , Назарій Андрійович (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Дисертаційна робота спрямована на систематичне дослідження біологічної активності S-естерів 4-ациламінобензентіосульфокислот з використанням in silico методів для виявлення та оцінки їхнього потенціалу як перспективних антимікробних та антивірусних агентів з метою подальшого розроблення стратегії синтезу та впровадження в промислове виробництво інноваційних засобів для лікування інфекційних захворювань. The dissertation is aimed at a systematic study of the biological activity of S-esters of 4-acylaminobenzenethiosulfonic acids using in silico methods to identify and evaluate their potential as promising antimicrobial and antiviral agents with the aim of further developing a synthesis strategy and introducing innovative drugs for the treatment of infectious diseases into industrial production.
Targeted search for promising antimicrobial and antiviral substances among S-esters of 4-acylaminobenzenethiosulfonic acids
Keywords: фармацевтичний ринок України, тіосульфонати, естери тіосульфокислоти, органічний cинтез, антибактеріальна активність, противірусні препарати, віртуальний скринінг, фунгібактерицидні властивості, антимікробна активність, молекулярний докінг, аналіз фармацевтичного ринку, промислове виробництво, технологічна схема, ультразвук, трансфер технологій, pharmaceutical market of Ukraine, thiosulfonates, esters of thiosulfonic acids, organic synthesis, antibacterial activity, antiviral drugs, virtual screening, fungicidal and bactericidal properties, antimicrobial activity, molecular docking, pharmaceutical market analysis, industrial production, technological scheme, ultrasound, technology transfer; 615.1:339.138 + [547.26.122:004.93]