Критичні швидкості обертання валів змінного поперечного перерізу - Боженко, М. В.; Ванькович, Т.-Н. М.; Зінько, Я. А.; Тихонов, О. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Подано спосіб приблизного визначення критичних значень кутових швидкостей обертання неоднорідних пружних валів, який заснований на методі часткової дискретизації. Розглянуті вали, які мають шарнірні опори та консольні. Наведені приклади, які ілюструють запропонований спосіб. The paper presents the way of obtaining approximate critical values for angular speeds of rotating heterogeneous elastic shafts which is based on the method of partial discretization. Hinged and cantilever shafts are regarded in the paper. The method is illustrated by examples.