Дослідження частинної інверсії дебалансних валів керованих віброзбуджувачів - Черевко, О. М.; Давиденко, Ю. О.; Фролов, К. Ю (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто проблему визначення функції моменту інерції перерізу дебалансного вала відносноосі y. Показано отримання залежності функції моменту інерції J y від глибини канавки для шарової шпонки hê та радіусів дебалансного вала R і шарової шпонки r . Детально розглянуто алгоритм визначення такого динамічного параметра, як момент опору перерізу. This work deals with a problem of determination for the moment of inertia of a debalance shaft section function towards axis y . You can see the reception of the moment of inertia dependency J y function from the gouge depth for the spherical dowel hê , the radii of debalance shaft R and the spherical dowel r consecutively. An algorithm of a modulus of section dynamic parameter determination is viewed in detail.