Дослідження збільшення потужності у програмуванні на мультиядерній кластерній системі - Аксак, Н. Г.; Волонцевич, В. Д.; Осотов, І. А.; Філін, Я. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Досліджено мультиядерну кластерну систему з використанням технології паралельного програмування. Проаналізовано паралельну та послідовну реалізації програми. Задля коректної та якісної програмної підтримки реалізації мультиядерної кластерної системи було використано технологію OpenMP та стандарт MPI. Для розподілу обчислювального процесу за вузлами кластера було використано графічний інтерфейс користувача guiMPIRun версії 1.2.4.
In this work the exploring of multicore cluster system is considered. Different combinations of described technologies was applied. Parallel and consistent realizations of exploring program were examined. OpenMP and MPI standard’s technologies for proper program support of multicore cluster system realization was applied. Graphic user interface guiMPIRun version 1.2.4 for distribution of computing processes into cluster’s nodes was used.