Передумови стилістики тоталітаризму в творах львівської архітектурної школи початку ХХ ст. - Ракочий, Я. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Досліджено стилістичні та образоформівні ознаки архітектури Львова початку ХХ століття, що передували рисам тоталітаризму у сталінській архітектурі середини ХХ ст. Вивчення та дослідження цієї теми є важливою сполучною ланкою в розумінні еволюції тоталітарної архітектури як частини європейського культурного процесу та її професійної генези. The article investigates the stylistic and architectural features obrazoformuyuchi city early twentieth century that its characteristics vyperedzhuvaly features of totalitarianism in Stalin architecture mid-twentieth century. Study and research of this topic is an important link in understanding of the evolution of totalitarian architecture as part of European cultural process, and its professional origin.
Keywords: тоталітарна архітектура; львівська архітектурна школа; європейський контекст; Totalitarian architecture; Lviv architecturаl school; european context