Aryanti, NitaNafiunisa, AininuBella, NayundaSanjaya, RioWardhani, Dyah HestiKumoro, Andri Cahyo2019-06-212019-06-212018-01-202018-01-20Kinetics of ultrasound-assisted extraction of anthocyanin from purple roselle calyces under different pH conditions / Nita Aryanti, Aininu Nafiunisa, Nayunda Bella, Rio Sanjaya, Dyah Hesti Wardhani, Andri Cahyo Kumoro // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 4. — P. 523–528.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45200Експериментально доведено, що антоціан краще екстрагується за вищих температур. Встановлено, що найбільший вміст антоціану досягається за рівня рН = 2. Застосовано модель кінетики другого порядку, яка добре узгоджується з експериментальними даними1This research presents that the higher temperature results on higher extracted anthocyanin. In addition, it was found that pH 2 was preferable for obtaining greater anthocyanin content. Employing the second order kinetics model in this research confirmed the good fitting of the model and experimental data.523-528enрозеллаантоціанекстракціяультра- звуккінетикаroselleanthocyaninextractionultrasoundkineticsKinetics of ultrasound-assisted extraction of anthocyanin from purple roselle calyces under different pH conditionsКінетика ультразвукової екстракції антоціану з пурпурової розелли за різного рН середовищаArticle© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018©Aryanti N., Nafiunisa A., Bella N., Sanjaya R., Wardhani D.,Kumoro A., 20186Kinetics of ultrasound-assisted extraction of anthocyanin from purple roselle calyces under different pH conditions / Nita Aryanti, Aininu Nafiunisa, Nayunda Bella, Rio Sanjaya, Dyah Hesti Wardhani, Andri Cahyo Kumoro // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 4. — P. 523–528.